Genç Osman Yavaş ile Amcam ve Ben


Defne kendini kötü hissettiği için bugün okula gitmedi. Bende biraz dinlensin diye ısrar etmedim. Fakat bugün; Defne'nin okulunda yapılan yazarlar günü etkinliği nedeniyle konuk yazar "Genç Osman Yavaş" okula gelmiş ve Amcam ve ben Havaalanın'da bir Zebra adlı kitabını imzalamış... Defne okula gitmediğine çok pişman olmuştu.
Okula gitmediği için "Genç Osman Yavaş" ile tanışamamış ve Amcam ve ben Havaalanın'da bir Zebra kitabını imzalatamamıştı. Ertesi gün gittiğinde kendisine ayrılan kitabı almıştı ama Genç Osman Yavaş'ın imzası kitabında yoktu.  

Defne buna bir çözüm bulmuş ve "Genç Osman Yavaş" imzalamış gibi yaparak kendi el yazısı ile kitabı imzalamış. Ne çözüm ama...... Çok güldürdü beni ama çaktırmadım.... 
Defne "Genç Osman Yavaş'ın Amcam ve ben Havaalanın'da bir Zebra adlı  kitabını bir günde bitirdi. Okulda kitabı alır almaz okumaya başlamış ve serviste de devam etmiş. Elinde kitap, eve o kadar heyecanlı geldi ki, kitabı ben de merak ettim. 
Bu arada acil bale kursuna yetişmemiz gerekiyor ama Defne kitabı bırakmamakta ısrar etti. Bale kursuna giderken; yol boyu (tüm engellemelerime rağmen) okumaya devam etti. Çok heyecanlıymış bırakamazmış efendim....:)))  Bende bir kaza olmasın diye montundan destek verdim ve bale kursuna gidene kadar yolda okuyarak bitirdi "Genç Osman Yavaş'ın Amcam ve ben Havaalanın'da bir Zebra adlı kitabını. Yazarı hiç tanımıyorum, kitabın içinde ne yazdığını bilmiyorum. Ama kızım çok mutlu. Kitabı anlata anlata bitiremiyor.
"Anne; bu yazar abi bir daha okulumuza gelir mi?" acaba dediğinde üzülmesin diye "belki gelir" diye cevap verdiğimde "Genç Osman Yavaş'a" bir teşekkür mektubu yazacağı aklıma hiç gelmemişti. Bir daha gelirse vermek üzere hazırlamıştı mektubunu:)))
Güzel kızım o kadar uğraşıp, tekrar gelme ihtimaline karşı bir mektup yazmış şimdi ne yapmalıyım diye düşünürken, aklıma güzel bir fikir geldi. Denenmemiş şeylerin pişmanlığı daha üzücüdür felsefesinden yola çıkarak şansımı denemeye karar verdim. Daha doğrusu kızımın şansını :)
İnternet üzerinden yazarın iletişim bilgilerini aradım ama sadece facebook sayfasına ulaştım. Facebook üzerinden Defne'nın mektubunu, cevap verme ihtimalini düşünmeden, "Genç Osman Yavaş'a "mesaj olarak gönderdim. 
Yarım saat sonra sevgili "Genç Osman Yavaş" da kızıma cevap yazmasın mı? Aman Allah'ım cevap gelmesine o kadar mutlu oldum ki.... 
Heyecanla Defne'ye yazarın yazdıklarını okuttuğumda, kızım havalara uçuyor, salonda dans ediyordu. 
Bu akşam kızım o kadar mutlu oldu ki anlatamam.
Ne güzel şey paylaşmak. ...
Paylaşmak duyguları, hisleri, mutluluğu. .... 
Ego, kibir olmadan sadece sevgi ile. 
Teşekkürler "Genç Osman Yavaş"
Teşekkürler.....
#gencosmanyavas #amcamveben
 #7yas6aylık
 




4 yorum:

  1. canım ya çok istemiş demek imzalatmayı kitabı hayal gücüne de bayıldım bu arada:)
    aslında yazarın başka imza günlerine bir bakıp ufaklığa süpriz yapsanız götürseniz sanırım bu hayal gücü ve tatlılığını ödüllendirmiş olursunuz:)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar bana ulaştı ve sağ olsun imzalı ktap gönderecek. Defne bu habere çok sevindi tabi:)))

      Sil
  2. bir çocuk işte, en masum haliyle o beyaz sayfaya dökmüş içini. çocuklar hep mi "iyi kalplisiniz" ifadesini kullanır? tabi ki de öyle. kötülüğün ne olduğunu bilmez ki onlar... kitaba kendi el yazısıyla imza atmasına ben de güldüm :)

    beklerim > RECEP ÇETİNER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey teşekkür ederim yorumunuz için.....

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top